Audi Activesphere konsept

Audi, Activesphere konsept otomobilinde Sportback, Allroad ve pick-up’ı birleştirmiş. Ve içini artırılmış gerçeklik teknolojisi ile doldurulmuş.
Audi’nin Sportbacks adlı coupe benzeri hatchback’lerinden birinin ve Allroads adlı kaldırılmış vagonlarının bir karışımı gibi görünüyor , ancak aynı zamanda istendiğinde de bir pikap oluyor. Kafa karışıklığına yol açmasın; hepsi bir otomobilde.

Düğmeye basıldığında, arka kapak ayrılıyor. Üst kısım, kargo alanını açmak için tavana doğru kayıyor ve arka kısım, bagaj kapağı olmak üzere aşağı doğru dönüyor. Tüm kargo alanı, kirli ve hacimli eşyaların taşınması için sağlam malzemelere sahip. Bisikletleri kolayca monte etmek için braketler bile var. Yolcu alanını kapalı ve hava şartlarından ve kirli yüklerden korumak için arka koltukların arkasında bir ayırıcı yükseliyor.

Cabrio pick-up kasası kesinlikle en önemli özelliği, ancak hala konuşacak daha çok şey var. Dışarıdan bakıldığında, Audi A7 Sportback ile yaklaşık olarak aynı uzunlukta, ancak birkaç inç daha geniş ve daha uzun. Bunun nedeni, yükseltilmiş sürüş yüksekliği ve kabaca 34 inç çapındaki lastikler. Bu lastikler, daha iyi havalandırma için açılabilen veya aerodinamik için kapalı ve pürüzsüz kalabilen süslü tekerleklere monte edilmiş. Havalı süspansiyon, aracın yerden yüksekliğini 8,2 ila 9,8 inç arasında ayarlamasına olanak tanıyor. Yani istendiğinde yükselebiliyor.
İçeride, daha fazla Activesphere özelliği bulunuyor. İç mekan tipik olarak minimalist ve koltuklar, saklama alanı ve içecekler için ısıtmalı ve soğutmalı bir bölüm içeren büyük bir orta konsol bulunuyor. Direksiyon simidi ve ön panel tamamen otonom mod için geri çekilebiliyor. Bu modda, kabin son derece havadar hale geliyor ve (geleneksel olarak bir ızgaranın kapladığı alanı dolduran) ön cam tamamen engelsiz kalıyor. Kapıların alt kısımlarında ve tavanda bulunan camlar açıklık hissini artırıyor.

İç mekanın en önemli özelliği, artırılmış gerçeklik sistemi. Özel gözlük kullanımı ile sürücü ve yolculara her türlü bilgi ve kontrol gösterilebiliyor. Göz ve el takibi sayesinde aracı kullanan sanal kontrollerle etkileşim kurabiliyor. Aracı kullananlar, yapmak istediklerine bağlı olarak özelleştirilmiş kontrollere ve ekranlara sahip olabiliyor. Audi, gözlüklerin bir şehirde veya patikalarda yürümek için navigasyon talimatları sağlamak gibi arabanın dışında kullanılabileceğini bile söylüyor.
Görünmeyen, otomobilin güç aktarma organları ve platformu. Activesphere, Premium Platform Electric (PPE) mimarisini kullanıyor. Audi ve Porsche tarafından ortaklaşa geliştirildi ve bu yılın sonuna kadar bir üretim Audi ürününde görünecek. Audi, Activesphere’in 100 kWh kapasiteye sahip olduğunu ve menzilinin 373 milden (600 kilometre) fazla olduğunu tahmin ediyor. 800 voltluk akü sistemi, 270 kW’a kadar yüksek şarj hızları sağlıyor. Biri önde diğeri arkada olan bir çift motor, aracı hareket ettiriyor ve 436 hp gücü ve 531 pound-feet tork üretiyor.

Activesphere elbette sadece bir konsept olsa da, yakın gelecekte ondan ilham alan bir otomobil görebiliriz gibi geliyor. Coupe benzeri crossover’ların premium segmentte çok popüler olduğu kanıtlandı ve Audi, E-Tron Sportback gibi benzer ürünleri bile piyasaya sürdü. Ve Audi’nin Allroads’ı oldukça kült hale geldi. Bu tür bir otomobil, marka için hiç akıllıca olmayacak gibi görünüyor.
Pick-up özelliklerine gelince? Audi gibi lüks bir marka için bile gerçeğe dönüştürmek karmaşık ve pahalı olabilir.