‘OKULUM YETKİLİ SERVİSTE’ PROJESİ’NDE BEŞİNCİ DÖNEM MEZUNLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Türkiye’nin lider otomobil perakendecisi Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Otokoç ve Birmot’un, Koç Holding’in sosyal sorumluluk projesi “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” kapsamında yürüttüğü “Okulum Yetkili Serviste” projesi bu yıl beşinci mezunlarını verdi.
Otokoç ve Birmot ’un İzmir, Samsun, Konya, Eskişehir ve Adana şubeleri ile aynı illerde bulunan Meslek Liselerinin ortak çalışmaları sonrasında 509 öğrenci bir yıl boyunca en ileri otomotiv teknolojisi ile donatılmış yetkili servislerde iş hayatını yerinde tecrübe ederek sertifikalarını almaya hak kazandılar.
“Meslek Lisesi Memleket Meselesi kapsamında geliştirilen proje, otomotiv sektöründe istihdam edilmek üzere meslek lisesi öğrencilerini sektöre hazırlıyor. “Okulum Yetkili Serviste” projesi hali hazırda Otokoç Otomotiv’in Adana, Eskişehir, İzmir, Konya ve Samsun temsilciliklerinde devam ediyor. Ülkemizin en başarılı okul – özel sektör işbirliklerinden biri olan projenin kademeli olarak Otokoç Otomotiv’in diğer illerdeki şubeleri ve Meslek Liseleri’nde yaygınlaştırılması planlanıyor.
Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi Hakkında:
2006-2013 yılları arasında Koç Holding ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Vehbi Koç Vakfı’nın desteği ile yürütülen Meslek Lisesi Memleket Meselesi (MLMM) Projesi ile mesleki-teknik eğitimin ülke ekonomisi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminde farkındalık yaratılması, bu konuda liderlik yapılarak, devletle iş dünyası arasında işbirliğinin tohumlarının atılması ve kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençlerin meslek eğitimine özendirilmesi hedeflenmiştir.
20 Koç Topluluğu şirketi ve 579 Koç Topluluğu çalışanının gönüllü desteği ile yürütülen proje 81 ilde, 264 okulda 8.118 öğrenciye aktif burs, staj talebinde bulunan bursiyerlerin %80’ine Koç Topluluğu şirketlerinde staj imkanı sağlamıştır. Proje kapsamında mesleki eğitimin kalitesinin artırılması için bir model oluşturulmuştur. Burs, müfredat, laboratuvar, staj, kişisel ve mesleki eğitim ve istihdam gibi birleşenleri ile “Okul-İşletme İşbirliği Modeli” adını alan bu örnek uygulama zamanla Koç Topluluğu şirketlerinin mesleki eğitim yatırımları ve insan kaynakları politikalarının entegre bir parçası haline gelmiş, bu kapsamda geliştirilen mikro projeler ile 8 Koç Topluluğu şirketi tarafından 5 sektörde, 29 laboratuvar, 7 eğitim merkezi, 1 meslek lisesi ve 1 meslek yüksek okulu kurulmuştur. Projenin son 3 yılında oluşturulan modelin özel sektöre yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimi desteklemek üzere geliştirilen Meslek Lisesi Koçları Programı’nın 2012 yılında ÖSGD’ye devredilmesi ile program ilk 2 yılında 44 şirketten 529 gönüllü ile 2.900 öğrenciye ulaşmıştır.