www.autowritetr.com

Otomobil Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Otomobil Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor
  • Güncel
  • 5 Ağustos 2015 09:10
  • 1.478

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ressam ve heykeltıraş Koçak, hurdaya ayrılmış otomobil ve diğer araç parçalarından hayvan, tekne ve müzik aleti gibi sanat eserleri yapıyor.

MUĞLA – ALİ BALLI AA

Uzun yıllar Bodrum’un Kızılağaç Mahallesi’ndeki evinde ailesiyle yaşamını sürdüren Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu 44 yaşındaki Ressam ve heykeltıraş Rıfat Koçak, yaptığı sıra dışı çalışmalarla dikkati çekiyor.

Bodrum’daki hurda satışı yapılan yerleri gezen ve buralardan atık araç malzemeleri toplayan sanatçı, bu parçaları sanat eserine dönüştürüyor. Yaptığı çalışmaları AA muhabiriyle paylaşan Koçak, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı heykellerin kendisine büyük keyif verdiğini söyledi.

“Kabus ve Korkular”, “Ayin”, “Helezonik Düşler”, “Balıkların Gecesi” gibi birçok kişisel resim ve heykel sergisi açan Koçak, son olarak “Geleceğe Miras” adı altında 20 heykel ve 75 resim çalışmasından oluşan çalışma hazırladığını kaydetti.

Hurdalardan sanat eseri yaptığını duyan bazı vatandaşların da kendisine destek olduğunu anlatan Koçak, bu çalışmaları yaptığı sırada insanların evinin bahçesine atık malzemeler bırakarak kendisine destek olduğunu ifade etti.

“Hurdacılar ilginç malzemeler getiriyor”

Bazı hurdacıların da kendisine ilginç parçalar getirdiğine değinen Koçak, şunları söyledi:

“Çevredeki insanlar, araç parçacıları, hurdacılar ve bu işle uğraşan kişiler, enteresan bir parça veya bir atık malzeme gördükleri zaman, telefon açıp ‘Rıfat senin bahçeye bir şey attık gördün mü?’ diyor. Bu, artık insanların da çalışmalarımı kabul ettiğini ve sevmeye başladıklarını gösteriyor. Bu, çok hoşuma giden bir şey.”

Koçak, eskimiş araç balataları, araç salıncakları, pistonlar, amortisörler, dişli gibi bir daha kullanılmayacak parçalardan deve kuşu, tekne, keçi, balık gibi bir çok çalışması olduğunu vurguladı. Demir parçalardan hayvan figürü yapmayı çok sevdiğini dile getiren Koçak, ayrıca atık araç parçalarından bazı müzik aletleri yaptığını da anlattı.

Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok koleksiyonda da çalışmaları bulunan sanatçı, daha önce “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaklaşık 2 ton ağırlığında ve 8 metre uzunluğunda demirden bir heykelini yapmıştı.

Koçak’ın “Geleceğe Miras” adlı sergisi, Dibeklihan Sanat Merkezi’nde iki hafta açık kalacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

prostitution in abu dhabi berlin intim seks hikayeleri sex hikayeleri sex izle sikiş paply.org