YERLİ MOTORLAR AUTOMECHANİKA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

YERLİ MOTORLAR AUTOMECHANİKA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK


Türk ve Avrupa endüstrilerini bir araya getiren Automechanika İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 Nisan Perşembe günü 13. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 40 binden fazla alıcıyı bir araya getiren fuarda yer alacak Erin Motor, yüzde 100 Türk tasarımı ve üretimi motorlarıyla yer alacak. 

Türkiye’nin lider uluslararası otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika İstanbul, 4-7 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 13. kez düzenlenen fuar, 120 ülkeden 50 bin ziyaretçiyi, 40 binden fazla alıcıyı ve yaklaşık 1500 katılımcıyı bir araya getirirken, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve BDT bölgeleri arasında da bir köprü vazifesi görüyor. Otomotiv endüstrisinin geleceğine odaklanan fuara, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Erin Motor katılıyor. 11. Salon, E175 numaralı stantta yer alacaklarını belirten Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin: “Ar-Ge çalışmalarının 10 yıl sürdüğü ve üniversite sanayi işbirliği olan SANTEZ projelerinden biri olan Erin Motor’un lansmanını ilk kez geçen yıl Automechanika fuarında gerçekleştirmiş, ilk ihracata yönelik temaslarımızı da fuarda kurmuştuk. Bu yüzden yurt dışı temaslar kurmak açısından bizim için oldukça önemli. Projeye başladığımız günden beri hedefimizi hep bütün dünya olarak koyduk. Bizim için önemli olan uluslararası kabulü olan bir motor üretmekti ve bu hedefimize ulaştık. 5 yıl içinde kendi güç grubumuzda teknolojik olarak pazarın standartlarını belirleyen firma olmayı hedefliyoruz.” dedi.

İthalatın önüne geçecek 

Erin Motor’daki ürün gamı, fonksiyonel ve ergonomik, emisyonları dünyaca tespit edilen sınırlar içinde, çevre dostu, 10 bin saat servis ömrüne sahip, üreteceği güç/toplam ağırlık oranı, yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla dünyanın önde gelen motorları ile rekabet edecek seviyede, rekabet edecek sınırlar içinde tasarlandı. “Motorumuzun yakıp tüketimi, aynı güç aralığındaki rakiplerimizden genel olarak yaklaşık yüzde 20 daha az. Örnek vermek gerekirse jeneratörümüz yüzde 75 güçte saatte 2,7 litre mazot tüketirken, aynı güçteki rakibimizin ürünü katalog verilerine göre 3,4 litre mazot tüketiyor.” diyen Ersin Şahin, ürettikleri endüstriyel dizel motorların; marin motor, zirai sulama amaçlı motopomp, inşaat makineleri, kar küreme araçları ve kompresörler gibi pek çok alanda da rahatlıkla kullanılabildiğini sözlerine ekledi.  Amaçlarının, ucuz ve kalitesiz Uzakdoğu ürünlerinin ithalatının önüne geçerken Avrupa’dan gelen pahalı markalara karşılık fiyat avantajı sağlamak olduğunun altını çizen Şahin, ürettikleri tüm motorların 10 bin saati aşkın süre ömür testlerine tabi tutulduğunu, bu testlere -18ºC soğuk ve +55ºC sıcak çalıştırma testlerinin de dahil olduğunu belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ